Audiotour | ss Rotterdam
menu 0 0

Rondleiding op het ss Rotterdam

12,95
per persoon
Nergens goedkoper
Tijdelijk niet leverbaar
Ga naar alle cadeaus
  • Cadeaubon is 2 jaar lang geldig
  • Direct in huis — 100% digitaal
  • Gratis & onbeperkt omruilen
  • Gratis personaliseren
  • Nergens goedkoper
Altijd gratis omruilen

Rondleiding op het ss Rotterdam

Ontdek de bijzondere verhalen uit de stoomvaartgeschiedenis

Ga jij graag even terug in de tijd? En wil jij weten wat een oud cruiseschip allemaal in huis heeft en ook hoe het leven aan boord er vroeger uitzag? Dan is deze audiotour op het bijzondere ss Rotterdam echt iets voor jou. Kom binnenkort genieten van een heerlijke, leuke en leerzame dag in Rotterdam!

Overzicht

  • Audiotour van 1 uur

Beschrijving

Vroeger werden passagiers uitbundig uitgezwaaid en feestelijk onthaald in Rotterdam en New York. Herbeleef die sensatie met deze rondleiding. Middels een audiofoon wordt beschreven wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bezoek de hooggelegen dekken, verken de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten. Spannend!

Het ss Rotterdam

Het ss Rotterdam is ontworpen (1956 - 1959) om de oversteek naar de nieuwe wereld te maken, naar Amerika. Toen vliegen een relatief goedkopere en snellere manier werd om de oceaan over te steken, kwam er een einde aan de lijnvaarten naar New York. Tot begin jaren 90 blijft het ss als cruiseschip in de vaart. Toen werden de internationale eisen voor cruiseschepen aangescherpt en voldeed het ss Rotterdam niet meer aan de veiligheidseisen. Renovatie was te duur; er werd liever gebruik gemaakt van moderne cruiseschepen, zonder de nostalgische sfeer. Het ss Rotterdam was inmiddels een icoon in de scheepswereld en werd van 1997 tot 2000 onder de naam ss Rembrandt ingezet voor korte cruises in onder andere Europa.

Een vaste plek

Na vijf jaar stil te hebben gelegen, werd het schip in 2005 teruggehaald naar Rotterdam. De gemeente Rotterdam besloot het populaire schip een definitieve ligplaats te geven aan de Maashaven en het stoomschip kreeg zijn oude naam weer terug: ss Rotterdam. Het schip krijgt een commerciële, recreatieve en sociaal maatschappelijke leer- en werkfunctie en het ss is gered! Tijdens de reis naar Rotterdam werd het ss gerenoveerd en kreeg het steeds meer van zijn oude gedaante terug. In 2008, na bijna vijftig jaar dus, is La Grande Dame terug! Het zag zwart van de mensen die deze laatste tocht wilden meemaken. Zelfs de altijd zo nuchtere Rotterdammers hielden het hierbij niet droog. In 2010 ging het ss open voor het publiek en werd zo een van de populairste plekken van de stad. Inmiddels kun je er terecht voor o.a. overnachtingen, heerlijk eten en drinken, meetings, events en escape rooms.

Deze tour is ook leuk voor kinderen

Deze rondleiding is uitermate geschikt voor kinderen. Met Kapitein Kaap en zijn vrienden leren kids van alles over het schip. Beantwoord tijdens de rondleiding alle vragen en schrijf ze snel op in het Kapiteins Paspoort. Is alles ingevuld? Dan heb je een Kapiteins-diploma verdiend!

Goed om te weten

  • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee;
  • Ook geschikt voor rolstoelgebruikers (met standaard breedte);
  • Start de rondleiding van maandag t/m zondag tussen 10.00 en 16.00 uur;
  • Deze tour is te combineren met een High Wine op het ss Rotterdam!

Praktische informatie

Locatie
Rotterdam
Bekijk op kaart
Duur
1 uur
Beschikbaarheid
Maandag t/m zondag
Beschikbaarheid van exacte datums is niet bij ons bekend. Na aankoop van de bon kun je in overleg met de uitvoerende organisatie een datum afspreken.
Heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling:

op basis van 0 reviews
Er zijn helaas nog geen reviews. Schrijf als eerste een review

Laat jij je verrassen met de nieuwste en leukste cadeaus?

Personaliseren
Voorbeeld cadeaubon
Ontdek de meest bijzondere cadeaus
Ontdek bijzondere cadeaus

Geef een unieke belevenis cadeau. Het leukste cadeau voor hem en haar vind je bij Belevenissen.nl

Geef een onvergetelijke herinnering cadeau
Geef een herinnering cadeau

Print of ontvang per mail direct de cadeaubon. Compleet met persoonlijke boodschap. Zo kun je iemand echt verrassen!

Je gaat 't beleven
Je gaat 't beleven

Alle cadeaubonnen zijn een jaar lang geldig. De ontvanger van het cadeau kan zo altijd een geschikte datum kiezen om te genieten van de super leuke belevenis.

Zo werkt de cadeaubon

Direct geleverd

De cadeaubon wordt direct na bestelling verstuurd naar je e-mail inbox! De cadeaubon bied je de flexibiliteit om dat perfecte cadeau te sturen, direct naar de ontvanger en op de speciale dag zelf. En het is GRATIS.

Nergens goedkoper

We houden allemaal van waar voor ons geld en er is niets erger dan iets te vinden dat je ergens anders goedkoper hebt gevonden.

Zelf datum kiezen

Alle cadeaubonnen zijn 2 jaar lang geldig. De ontvanger kan zelf een datum kiezen en reserveren.

Personaliseren

Je kunt gratis een persoonlijk bericht toevoegen. Zo maak je je cadeau écht compleet.

100% flexibele vouchers

Weet je niet zeker welke ervaring zij het liefst hebben? Je hoeft je geen zorgen meer te maken! Al onze belevenissen zijn gratis inwisselbaar. Je kunt je cadeaubon zo vaak als je wilt gratis inwisselen. Zorg ervoor dat je ruilt vóór de vervaldatum van je cadeaubon!

Zo ziet de cadeaubon eruit

Locatie

Rotterdam

Het adres waar de belevenis plaatsvindt, staat vermeld op de cadeaubon

Alle reviews: Rondleiding op het ss Rotterdam

Gemiddelde beoordeling:

0
op basis van 0 reviews
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Alle reviews bekijken